Rioolvliegjes bestrijden

Afvoerbuizen, regenpijpen, gootstenen en toiletten: rioolvliegjes, ook wel motmuggen, voelen zich hier helemaal thuis. Ze houden van algen, bacteriën en schimmels en vliegen vanuit uw toilet of wasbak uw badkamer of keuken in. Het vliegje kan ziektes met zich meedragen en uw etenswaren, bestek of tandenborstel besmetten. In de zomer kan het vrouwtje tot wel 200 eitjes per dag leggen. Dat betekent dat rioolvliegjes zich snel kunnen voortplanten. Het is dus belangrijk om een plaag snel te signaleren.

Rioolvliegjes voorkomen

Heeft u eenmaal rioolvliegjes, dan komt u er niet zo gemakkelijk vanaf. Hiervoor heeft u de hulp nodig van een professional. Wel kunt u zelf een aantal maatregelen treffen als het gaat om het voorkomen van rioolvliegjes in uw huis:

  • Spoel afvoerpijpen schoon met heet water en soda.
  • Bewaar uw eten op een afgesloten plek.
  • Zorg ervoor dat er geen stilstaand water in bloempotten staat.
  • Verwijder rottende bladeren in en rond uw huis, bijvoorbeeld in de dakgoot.
  • Controleer de kitnaden in uw keuken, toilet en badkamer.

Rioolvliegjes verdelgen

Heeft u eenmaal last van rioolvliegjes, dan is een spray niet afdoende om ze te bestrijden. De eitjes zitten helaas vaak op donkere en vochtige plekken, waar u moeilijk bij kunt komen. Het is daarom raadzaam om een professional in te schakelen. De vakmensen van Sangers Riooltechniek bespreken vooraf met u hoe ze het rioolvliegje, ook wel motmug, zullen bestrijden. Zo bent u verzekerd van een effectieve en duurzame oplossing.

Nazorg bij rioolvliegjes

Na een professionele en effectieve behandeling van Sangers Riooltechniek zullen de rioolvliegjes in uw huis verleden tijd zijn. Ondanks onze zorgvuldige werkwijze hoeft er maar een klein eitje achter te blijven om opnieuw een ware plaag te veroorzaken. Daarom kunt u bij ons altijd terecht voor nazorg. Vermoedt u dat u nog steeds last heeft van rioolvliegjes? Laat het ons dan direct weten. Wij staan 24 uur per dag voor u klaar!